• امروز : چهارشنبه, ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 24 April - 2024
در گفت و گو با امام جمعه شهرستان بستان آباد

امر به معروف و نهی از منکر در منظر قرآن

  • کد خبر : 30747
  • ۲۸ شهریور ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۴
امر به معروف و نهی از منکر در منظر قرآن

فریضه امر به معروف و نهی‌ از منکر تنها در تذکرات افراد عادی نسبت به بعضی ‌گناهان جزئی خلاصه نمی‌شود، بلکه قیام بر ضد حکومت ستمگر و تلاش برای اصلاح ساختار سیاسی جامعه و تشکیل حکومتی بر اساس حق و قرآن نیز از مصادیق امر به معروف و نهی‌ از منکر است. هرگاه در جامعه‌ای […]

فریضه امر به معروف و نهی‌ از منکر تنها در تذکرات افراد عادی نسبت به بعضی ‌گناهان جزئی خلاصه نمی‌شود، بلکه قیام بر ضد حکومت ستمگر و تلاش برای اصلاح ساختار سیاسی جامعه و تشکیل حکومتی بر اساس حق و قرآن نیز از مصادیق امر به معروف و نهی‌ از منکر است. هرگاه در جامعه‌ای این فریضه مهم اجرا نشود و افراد در قبال پیاده شدن این امر خطیر احساس مسئولیت نکنند، مرگ آن جامعه حتمی خواهد بود.

جامعه‌ای که از معیارهای اصیل دین و ملاک‌های ارزشی فاصله بگیرد، فساد در پیکره آن ریشه می‌دواند و روابط انسانی و ارتباطات اجتماعی و آنچه میان حاکمیت و ملت پیش می‌آید، دچار انحراف می‌شود. گسترش بی بند و باری و رواج ظلم و حیف و میل بیت‌المال مسلمین و تعرض نسبت به زندگی و مال و جان مسلمانان و نبودن امنیت و عدالت، گوشه ای از این “فساد اجتماعی” است.

امر به معروف و نهی‌ از منکر به منزله واکسیناسیون جامعه است

حجت‌الاسلام سیدرضا رضوی، امام جمعه بستان‌آباد در گفت‌‌وگو با ایکنا، اظهار کرد: امر به معروف و نهی از منکر به منزله واکسیناسیون جامعه و جلوگیری از ابتلاء به بیماری‌های روحی و روانی است. بر این اساس امر به معروف و نهی از منکر برای همه جوامع ضرورت تام دارد.

وی افزود: اصل امر به معروف و نهى از منکر در تمامى ادیان ابراهیمى مطرح و وظیفه تمامى پیامبران، رسولان، ائمه(ع) و مؤمنان است.

وی با استناد به آیه ۱۰۴ سوره آل عمران خاطرنشان کرد: در این آیه می‌خوانیم: باید از میان شما گروهی باشند که به خیر دعوت کنند و به خوبی فرمان دهند و از بدی باز دارند، اینان رستگارانند.

حجت‌الاسلام رضوی ادامه داد: در قیام کربلا هدف آن است که با مجاهدات عاشوراییان، با مرگ بدعتها و جاهلیت‌ها دین اسلام عزت خویش را باز یابد.

امام جمعه بستان‌آباد با اشاره به فرموده سیدالشهداء(ع) یادآور شد: امام حسین(ع) می فرمایند: من شما را به کتاب خدا و سنت پیامبر فرا می خوانم. سنت مرده و بدعت زنده شده است. اگر سخنم را بشنوید و فرمانم را پیروی کنید، شما را به راه راست، هدایت می کنم.

وی افزود: شاید سر برتری امر به معروف و نهی از منکر بر سایر عبادات و نیکی‌ها در این باشد که قوام و استواری و استمرار همه خوبی‌ها در گرو برپایی این دو فریضه بزرگ است، علاوه بر اینکه “جهاد”، مبارزه با مفاسد و موانع خارجی است، فرد و جامعه وقتی می تواند در نبرد با دشمن خارجی به موفقیت نایل شود که موانع و مفاسد داخلی را در پرتو امر به معروف و نهی از منکر ریشه کن کرده باشد.

حجت‌الاسلام رضوی عمومی شدن امر به معروف و نهی از منکر در جامعه را ضامن اجرای احکام دینی دانست و تاکید کرد: یکی از راه‌هایی که ضامن اجرای احکام دینی است، عمومی شدن امر به معروف و نهی از منکر در جامعه است. در فرهنگ اسلام، افراد جامعه همانند سرنشینان یک کشتی هستند، چنانچه یکی از آن ها بخواهد دیواره کشتی را سوراخ کند، همگی وظیفه دارند که مانع او شوند وگرنه همه آن‌ها غرق خواهند شد.

لینک کوتاه : https://diyareshahriar.ir/?p=30747

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.